Q-Pall Kunststof pallets NLQ-Pall Pallet in plastica ITQ-Pall plastpaller DKQ-Pall Palette plastique FRQ-Pall Kunststoffpaletten DEQ-Pall Paletas de plastico ESQ-Pall Platic pallets EN
+31 (0)413 353 111
antislip-q-pall-plastic-pallets-

Anti-slip pallets, is dat verplicht?

Kunststof pallets zijn bedoeld voor de opslag en transport van goederen en producten. De pallets worden gebruikt zodat de lading niet kapot gaat. Maar als er gladde lading op de plastic pallets staat, loopt u het risico dat deze alsnog beschadigt. Of dat er stoffen vrijkomen die een risico voor de gezondheid vormen als daar iemand mee in contact komt. De gladde lading kan namelijk gaan schuiven op de pallets. Dit kunt u voorkomen door gebruik te maken van anti-slip pallets. Hoe zit dit precies en is het verplicht?

Schuivende lading

Het doel van pallets is zorgen voor een goede opslag en voor veilig transport. Zo zijn er voor verschillende soorten lading specifieke pallets. Maar dan kan het toch nog nodig zijn om extra maatregelen te treffen zodat de lading geen ongewenste bewegingen maakt op de pallet. Verpakte producten, die van zichzelf erg glad zijn, kunnen bij plaatsing op een plastic pallet gaan schuiven. Het is dan gewenst dat de pallet, en daarbij met name het directe contactoppervlak, stroef is om verschuiving van de lading te voorkomen. Hiervoor is de anti-slip pallet ontwikkeld. Deze pallet heeft een laag die zorgt voor stroefheid zodat dat de lading op zijn plek blijft staan.

Verplicht of niet

Hoe zit het precies met de verplichting tot het gebruik van een anti-slip pallet? U bent niet wettelijk verplicht om hier gebruik van te maken. Maar soms is de lading van een pallet kostbaar of levert het gezondheidsgevaar op als er beschadiging optreedt. Dan is het dus zeker aan te raden om de juiste pallet te kiezen. Kies dan voor een pallet met een laag die ervoor zorgt dat schuiven niet mogelijk is. De verantwoordelijkheid voor de juiste zorg bij transport en opslag ligt uiteindelijk bij degene die het transport inhuurt of zelf organiseert.

Pallet met anti-slip laag op maat

De pallets met anti-slip laag worden op maat gemaakt. Dit betekent dat wij speciale, op klantspecificatie gemaakte, kunststof pallets aanbieden. Deze pallets biedt Q-Pall naast het omvangrijke standaard programma kunststof pallets. In overleg met u wordt gekeken naar wat gewenst is. Ook behoort het tot de mogelijkheden om alle door u benodigde pallets te voorzien van een anti-slip laag.

Wilt u meer weten over onze pallets en de mogelijkheden om deze van een anti-slip laag te voorzien? Of heeft u andere vragen met betrekking tot ons assortiment? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen u graag verder met persoonlijk advies!

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

OOK INTERESSANT

Nieuws

GEZOCHT: Planner / Customerservice medewerker

Wij, Q-Pall, zijn op zoek naar een nieuwe enthousiaste collega! Vanuit onze nieuwe hoofdkantoor te Veghel sturen wij 4 productielocaties aan in Europa. Voor de

Armin Wienkenhoever
Nieuws

Welcome Armin!

We would like to introduce our new colleague Armin Wienkenhoever.  Armin is 49 years young, father of 2 children and is currently living in Nordhorn. By profession, Armin is a