5 productie lokaties

Wereldwijd dealernetwerk

Korte levertijden

Maatwerk mogelijk

CP Pallet content bottom

DE AFMETINGEN

De standaard van CP Pallets bestaat uit 9 verschillende modellen. Deze modellen worden aangeduid met CP1 t/m CP9. In onderstaande lijst staan de afmetingen van de verschillende CP pallet modellen aangeduid. Het zal u opvallen dat sommige modellen dezelfde afmetingen hebben. Het verschil zit hem dan in de constructie van de pallet.

TOEPASSING VAN CP PALLETS

Voor welke doeleinden worden CP pallets dan precies ingezet? CP pallets worden vooral gebruikt voor het verplaatsen van vaten met bepaalde vloeistoffen, zakgoed, octabins en zogenaamde big-bag zakken. Deze zakken worden voornamelijk gebruikt voor het transport van grondstoffen zoals poeders en ander fijn materiaal in korrel- of granulaatvorm.

Hieronder staan een aantal algemeenheden over elk van de CP-uitvoeringen. Toepassing en keuze van de juiste CP pallets kan echter van meer factoren afhankelijk zijn.

CP-1 EN CP-6:

De CP-1 pallets en CP- 6 pallets worden hoofdzakelijk gebruikt voor het vervoer met zakgoed en dozen. De afmeting van beide pallets is 1000 x 1200 mm. Het belangrijkste verschil tussen de CP1 en CP6 pallet is het verschil in onderdek. De CP-1 heeft 3 runners. De CP-6 wordt door zijn rondlopend onderdek en hierdoor gelijkmatigere verdeling van de lading vaker gebruikt als er gestapeld moet worden.

CP-3 EN CP-9:

De CP-3 en CP-9 pallets worden voornamelijk gebruikt voor vaten, octabins en bigbags. De afmeting van beide pallets is 1140 x 1140 mm. De CP-3 pallet is de versie met 3 onderlatten en de CP-9 heeft net als de CP-6 weer een rondlopend onderdek.

CP-4 EN CP-7

De CP-4 en CP-7 pallets worden veelal gebruikt voor het vervoer van zakgoed. De afmeting van beide pallets is 1100 x 1300 mm. Ook hier is het verschil tussen de cijfers weer het onderdek waarbij CP-4 de uitvoering is met 3 onderlatten. De CP-7 pallet heeft daarentegen 6 onderlatten, ook vaak rondloper genoemd.

CP-5

De CP-5 pallet wordt met een standaardafmeting van 780 x 1140 mm vaak gebruikt voor het transport in containers.

CP-8

De CP-8 pallet is qua afmeting en onderdek gelijk aan de CP-9 pallet echter heeft de CP-8 pallet in het bovendek een gat waardoor deze pallet kan worden toegepast voor bigbags met onderlossing.

Wilt u meer informatie over CP pallets of vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons door een mailtje te sturen naar [email protected]om of door even te bellen naar 0413-353 111

Bekijk ook onze overige soorten kunststof pallets: