5 productie lokaties

Wereldwijd dealernetwerk

Korte levertijden

Maatwerk mogelijk

Kunststof lekbak, waarvoor wordt deze gebruikt?

kunststof lekbak gevaarlijke stoffen Q-Pall

Kunststof lekbak, waarvoor wordt deze gebruikt?

Bij de opslag of het transport van gevaarlijke stoffen of olie is er risico op het lekken van de stoffen. Het spreekt vanzelf dat het niet de bedoeling is. Omdat het in contact komen hiervan een risico oplevert voor de het milieu, goederen en de personen die hiermee werken. Maar ook bij vloeibare stoffen die geen gevaar opleveren wilt u voorkomen dat er schade ontstaat. Een kunststof lekbak is een oplossing voor het opvangen van de stoffen. Graag meer weten? Lees dan verder.

De kunststof lekbak voor bescherming tegen vloeistoffen

Tijdens transport van vloeistoffen is er risico op lekken, hoe voorzichtig het transport ook verloopt. Bij het overplaatsen van de vloeibare stoffen kan – door de beweging – lekkage ontstaan. En dit kan zorgen voor schade aan het opslagmateriaal. Of aan de machines die het transport verzorgen. Dat wilt u liever voorkomen. En dat is logisch want dit levert extra kosten op waar u niet op zit te wachten. Ook tijdens de opslag kunnen er factoren zijn die voor lekkage zorgen. Door de vloeibare stoffen te plaatsen in een kunststof lekbak, zorgt u ervoor dat de vloeistof wordt opgevangen in de lekbak. Zo voorkomt u schade en is de vloeistof eenvoudig op te ruimen. Zelfs als u de vloeistoffen opslaat of vervoert in heel goed afsluitend materiaal is lekkage mogelijk. Hoewel het gebruik van een kunststof lekbak bij deze vloeistoffen niet verplicht is, hoeft u zich daar dus geen zorgen meer over te maken.

Gevaarlijke stoffen en olie vang je op in een kunststof lekbak

Naast vloeibare stoffen die geen gevaar opleveren, zijn er ook vloeibare gevaarlijke stoffen en olie. Deze producten worden vervoerd of staan opgeslagen. Lekkage hiervan schade kan opleveren voor het milieu en de goederen die hiermee in contact komen. En dan hebben we het nog niet eens over het gevaar dat mensen lopen die met de gelekte stof in aanraking komen. Vaak ligt het voor de hand om, als u met deze stoffen werkt, wel na te denken over de risico’s. Bovendien is bij deze stoffen het gebruik van een kunststof lekbak wel verplicht. Deze oplossing is eenvoudig en voor vele stoffen toepasbaar. U wilt toch zeker zorgen dat uw stoffen veilig en zonder verspilling van de ene plaats naar de andere plaats komen. Ook de opslag van olie of gevaarlijke stoffen in een kunststof lekbak zorgt ervoor dat de gelekte stof veilig wordt opgevangen.

Verantwoordelijkheid nemen

Het is aan te raden gebruik te maken van kunststof lekbakken als u werkt met vloeistof. Een overzicht met kunststof lekbakken vindt u hier. Bij de opslag van gevaarlijke stoffen en olie zijn lekbakken verplicht. Maar ook bij vloeistof die onschadelijk is en alleen kostbare schoonmaaktijd kost als het lekt, is het te adviseren om de lekbakken te gebruiken. De kunststof lekbakken zijn te gebruiken bij het vervoer en bij de opslag. De kunststof lekbakken van Q-Pall zijn van uitstekende kwaliteit en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

Wilt u advies over welke kunststof lekbak voor uw bedrijf van toepassing is? Of heeft u andere vragen met betrekking tot ons assortiment? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Share this post