• nl
+31 (0)413 353 111

Export pallets

Het assortiment aan producten van Q-Pall bestaat uit diverse soorten pallets. Eén daarvan is de export pallet. Kunststof export pallets hebben vele voordelen ten opzichte van houten pallets. Kunststof export pallets zijn plastic pallets die bestemd zijn voor de export naar het buitenland. Export pallets zijn licht van gewicht maar toch uiterst sterk. Daarnaast zijn de pallets zeer hygiënisch en lenen zich dus uitstekend voor het vervoeren van goederen die een bepaalde mate van hygiëne vereisen. Daarnaast zijn de meeste exportpallets nestbaar. Het voordeel van nestbaarheid is dat u veel ruimte bespaart met het transport in lege toestand. Op dit moment kunnen de pallets namelijk gedeeltelijk in elkaar worden geschoven.

Onze export pallets zijn leverbaar in diverse modellen. Daarnaast heeft u de keuze tussen de varianten light, medium en heavy. Mocht u twijfelen over de juiste pallet voor uw situatie, dan adviseren onze specialisten u graag.

export pallets in container

neem geen risico’s met uw zending

Veelgebruikte export pallets binnen Europa zijn vooral Europallets maar de lichte en hygiënische Q-Pall kunststof export pallets vormen een uitstekend wereldwijd alternatief. De meest gebruikte export pallets zijn te verkrijgen in de afmetingen:

  • 800 x 1200 mm
  • 1000 x 1200 mm
  • 1100 x 1300 mm
  • 1100 x 1100 mm
  • 1140 x 1140 mm
  • 1200 x 1200 mm.

Wat zijn de voordelen van kunststof export pallets?

  • Vrij van inspectie bij export naar buitenland

Kunststof export pallets zijn zowel licht als sterk en bieden vooral veel voordelen als het gaat om zendingen naar het buitenland. Een belangrijk voordeel is dat deze pallets niet speciaal behandeld hoeven worden tegen ongedierte. Een speciale behandeling die houten pallets wel moeten ondergaan. Dit speelt een grote rol, aangezien de behandeling een vereiste is in een grote variëteit aan landen. Welke landen dit zijn, vindt u in dit  overzicht

Bij houten pallets kan de export dus alleen doorgaan wanneer er ook een certificaat van de behandeling is. Wanneer u als bedrijf alleen gebruik maakt van kunststof export pallets heeft u dus altijd de garantie dat uw goederen het buitenland binnenkomen. Kunststof pallets bieden op dit gebied dus een voordeel ten opzichte van houten pallets. U bespaart hiermee zowel kosten als tijd.

  • Verkrijgbaar in de varianten light, medium of heavy

Veel mensen denken bij export pallets vaak aan de lichtgewichtpallet. De pallets zijn echter te verkrijgen en onder te verdelen in drie soorten, licht, middel of zwaar. Afhankelijk van de lading en eisen maakt u een keuze voor de juiste pallets. Dit kunt u eenvoudig doen door gebruik te maken van onze selector. In sommige gevallen is het ook nog eens belangrijk dat het transport zo licht mogelijk is, zoals in luchtvervoer. Vandaar dat de kunststof export pallets ideaal zijn voor transport naar het buitenland, of het nu naar de andere kant van de wereld is of binnen Europa.

Meer weten?

Wilt u meer weten over export pallets? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Onze specialisten zullen u graag adviseren over de inzet, voordelen en gebruik van de juiste pallets. Zij beschikken over alle middelen om flexibel in te spelen op uw behoeften en wensen.

OVERZICHT EXPORT PALLETS

RECENTE ARTIKELEN OVER EXPORT PALLETS