Q-Pall Kunststof pallets NLQ-Pall Pallet in plastica ITQ-Pall plastpaller DKQ-Pall Palette plastique FRQ-Pall Kunststoffpaletten DEQ-Pall Paletas de plastico ESQ-Pall Platic pallets EN
+31 (0)413 353 111
antistatisch-q-pall-plastic-pallets-

Het gemak en de voordelen van anti-statische pallets

Plastic pallets, ook wel kunststof pallets genoemd, worden gebruikt om goederen en producten op een juiste manier te vervoeren en op te slaan. U kiest de pallet met zorg zodat de lading niet wordt aangetast, op welke manier dan ook. De kwaliteit mag niet achteruit gaan. Maar soms kan het gebeuren dat de lading op de pallet statische geladen wordt door de wrijving tussen de verpakking en kunststof pallet. En dit kan voor problemen zorgen. U kunt kiezen voor anti-statische pallets. Wat zijn dit precies en wat betekent dat voor uw artikelen?

Statische lading

Wat is statische lading en hoe ontstaat dit? Voorwerpen die van kunststof zijn vervaardigd en die contact maken, kunnen licht statisch opgeladen worden. De wrijving, hoe miniem ook, zorgt er voor dat de voorwerpen elektrostatisch geladen worden. Zo ontstaat er een statische spanning die voor problemen kan zorgen. In het dagelijks leven kunnen bepaalde materialen, zoals kleding, opgeladen worden tijdens het zitten op de bank. De kunststoffen die in de kleding en bank zijn verwerkt, zorgen voor elektrische lading. Deze lading verdwijnt bij het aanraken van een ander soort materiaal. U ervaart dit als een kleine elektrische schok bij aanraking. Bij kunststof pallets zorgt de combinatie van de lading en pallet dat deze statisch geladen wordt. Iets dat weer ontlaadt zodra er contact wordt gemaakt met een andere stof. Of door contact met degene die de lading aanpakt. Gevolg kan zijn dat de lading in kwaliteit achteruit gaat of zelfs onherstelbaar beschadigd.

Gevolgen van statische elektriciteit

De gevolgen van statische lading lopen uiteen. Allereerst trekken statisch geladen voorwerpen stof aan. Dit betekent dat de stof die aanwezig is in de ruimte, eenvoudig hecht aan de pallet en de lading. Dit kan zeer onwenselijk zijn omdat het gevolgen kan hebben voor de kwaliteit of de houdbaarheid van de lading. Daarnaast kan statische elektriciteit onherstelbare schade aanrichten.

aan elektronische apparatuur zoals computerhardware. De gevolgen hiervan kunnen uiteenlopen van totale defecten tot aan lichte beschadigingen met nauwelijks merkbaar effect. Toch kan dit vaak door veroudering op lange termijn onverklaarbare klachten en storingen veroorzaken. Bovendien bestaat het gevaar dat iemand een elektrische schok kan krijgen als de apparatuur statisch is geladen.

Q-Pall anti-statische pallets

Q-Pall anti-statische pallets worden voorzien van een gebalanceerde combinatie synergetische anti- statische additieven die de oppervlaktegeleiding van polyetheen direct verminderen. Het evenwicht tussen de snelle en gecontroleerde migrerende antistatische additieven hebben niet alleen een snel antistatische effect, maar ook een langdurige bescherming tegen aantrekking van stof en andere ongemakken door elektrostatische lading. Ze worden op maat gemaakt, naar uw specificaties. Samen met u kijken we naar wat gewenst is. Daarmee weet u zeker dat uw producten op de meest veilige manier worden getransporteerd en opgeslagen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om pallets van een anti-statisch additief te voorzien? Of heeft u andere vragen met betrekking tot ons assortiment en de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen u graag verder met persoonlijk advies.

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

OOK INTERESSANT

Nieuws

GEZOCHT: Planner / Customerservice medewerker

Wij, Q-Pall, zijn op zoek naar een nieuwe enthousiaste collega! Vanuit onze nieuwe hoofdkantoor te Veghel sturen wij 4 productielocaties aan in Europa. Voor de

Armin Wienkenhoever
Nieuws

Welcome Armin!

We would like to introduce our new colleague Armin Wienkenhoever.  Armin is 49 years young, father of 2 children and is currently living in Nordhorn. By profession, Armin is a