Q-Pall Kunststof pallets NLQ-Pall Pallet in plastica ITQ-Pall plastpaller DKQ-Pall Palette plastique FRQ-Pall Kunststoffpaletten DEQ-Pall Paletas de plastico ESQ-Pall Platic pallets EN
+31 (0)413 353 111
Heftruck afbeelding

Hygiënische pallets, hoe zit dat?

Er zijn allerlei verschillende pallets. Met name in kunststof pallets is de keuze groot. Ze zijn geschikt voor het transport en de opslag van zeer uiteenlopende producten. Het is dan ook zaak dat u bij de keuze voor een pallet, rekening houdt met de lading die erop komt te staan. Ook is het belangrijk dat u kijkt naar de wijze van transport en opslag. Voor producten die beschermd moeten worden tegen ongedierte, bacteriën en schimmels is de hygiënische pallet een ideale pallet. Maar hoe zit dat?

HACCP branches

Bedrijven die met voedsel omgaan, moeten dat op een veilige en hygiënische manier doen. Zij moeten zich houden aan de HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) regels, ook wel voedsel hygiëne regels. Het is hun verantwoordelijkheid om te voorkomen dat consumenten ziek worden van voedingsmiddelen. Deze verantwoordelijkheid geldt ook bij het vervoer en de opslag van producten. Het gaat dan onder andere om producten die gekoeld moeten zijn. Maar ook producten die aan bederf onderhevig zijn als de hygiëne niet aan de juiste standaard voldoet, vallen onder de HACCP regels.

Opslag en transport

Bij het vervoer en opslaan moeten grondstoffen, (half)fabrikaten en producten op de juiste manier behandeld worden. Het is vanzelfsprekend dat de verpakking bescherming moet bieden. Maar dat is niet het enige. De manier van vervoeren en bewaren is ook van belang. Dit moet juist gebeuren waarbij de risico’s tot een minimum worden beperkt.

Hygiënische pallet

De hygiënische pallet van Q-Pall, ook wel de H1 pallet, is een pallet die speciaal is gemaakt voor de branches die zich moeten houden aan de HACCP regels. Het is belangrijk dat de pallet zo is gemaakt dat ongedierte, bacteriën en schimmels geen kans hebben om zich te nestelen en te groeien. Juist omdat deze een bedreiging vormen voor de voedselveiligheid. Hygiënische pallets zijn gemaakt van kunststof. Kunststof is een stuk hygiënischer dan hout. Hout is poreus materiaal en kan een goede basis zijn voor het nestelen van ongedierte en insecten. Ook kan hout splinteren en dat levert gevaar op voor de gebruiker en voor de stoffen die er op staan. Kunststof is niet poreus en kan niet splinteren. De afwerking van de hygiënische pallet voorkomt dat er ruimtes en naden zijn waarin vuil zich kan ophopen. Ze zijn volledig glad uitgevoerd, dit maakt de kans op ongewenste gasten nog kleiner.

Wanneer een hygiënische pallet?

Deze pallet is bijzonder geschikt voor de levensmiddelenindustrie. Het gaat dan om bedrijven die zich bezig houden met het bereiden, behandelen, verwerken, verpakken, vervoeren en distribueren van voedingsmiddelen en/of levensmiddelen. Q-Pall heeft diverse hygiëne pallets in het assortiment. Zo kunt u onder meer kiezen uit diverse formaten en verschillende belastbaarheid.

Wilt u meer weten over hygiënische pallets? Of heeft u andere vragen met betrekking tot ons assortiment? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

OOK INTERESSANT

Nieuws

GEZOCHT: Planner / Customerservice medewerker

Wij, Q-Pall, zijn op zoek naar een nieuwe enthousiaste collega! Vanuit onze nieuwe hoofdkantoor te Veghel sturen wij 4 productielocaties aan in Europa. Voor de

Armin Wienkenhoever
Nieuws

Welcome Armin!

We would like to introduce our new colleague Armin Wienkenhoever.  Armin is 49 years young, father of 2 children and is currently living in Nordhorn. By profession, Armin is a