• nl
  • en
+31 (0)413 353 111

Alles wat u moet weten over kunststof pallets

Kunststof pallets krijgen nog extra meerwaarde door de onderneming die erachter staat. Bij Q-Pall bieden wij kunststof pallets aan voor iedere toepassing en in een hoeveelheid aan afmetingen, vraagt u prijzen aan maar kunt ook direct kunststof pallets kopen. Kwalitatief hoogwaardige kunststof pallets.

Voordelen van kunststof pallets

  • Kostenbesparend
  • Minder CO2 uitstoot
  • Duurzame keuze
  • Voorkom risico’s

Kostenbesparend
Wellicht kost het u meer geld om initieel hetzelfde aantal kunststof pallets, als houten pallets aan te schaffen. Maar de keuze voor kunststof pallets ten opzichte van houten pallets, zal u uiteindelijk kosten besparen. Dit omdat kunststof duurzamer is en dus langer mee gaat. En geld besparen wil ieder bedrijf toch?

Minder CO2-uitstoot
Doordat kunststof pallets lichter zijn dan houten pallets, kunt u ‘netto’ meer laden en dus meer goederen vervoeren voor dezelfde kosten. Het zal uiteindelijk inhouden dat er door het transport van de goederen, minder CO2-uitstoot plaats zal vinden. Dit omdat er per vracht meer goederen mee kunnen. Dit houdt dus in dat u minder brandstofkosten heeft voor uw goederenvervoer. Hiermee bespaart uw bedrijf niet alleen geld, u draagt ook een steentje bij aan een groenere wereld.

Duurzame keuze
De productie van de pallets is zeer duurzaam, aangezien ze worden geproduceerd ven hierna weer volledig kunnen worden gerecycled. Ook hebben de pallets door hun stevigheid, een extra lange levensduur. Normaal komen pallets in aanraking met allerlei soorten (weers)omstandigheden. Houten pallets worden daarom vaak behandeld, zodat ze weersbestendig zijn. Bij kunststof pallets is dit niet nodig, omdat ze tegen een stootje kunnen. Daarnaast bestaat het risico bij houten pallets dat ze producten kunnen beschadigen door uitstekende splinters. Vanzelfsprekend is dit bij kunststof pallets niet aan de orde.

Voorkom risico’s
Houten pallets moeten behandeld en om de tijd gerepareerd worden zodat ze kwalitatief goed blijven. Doordat pallets de hele wereld rondreizen, is de kans groot dat er ongedierte en bacteriën in de houten pallets terechtkomen. Veel landen hebben hiervoor strenge regels opgesteld, zodat ziekte- en bacterieverspreiding via deze houten pallets voorkomen kan worden. Met de aanschaf van kunststof pallets is hier allemaal geen sprake van en heeft u te allen tijde 100% zekerheid.

overzicht kunststof pallets

Kunststof pallets en milieubewustzijn

Bij de keuze van pallets kijkt u eerst naar waar de pallet voor nodig zijn en welke functie hiervoor nodig is. Ook heeft u de keuze tussen een houten pallet of kunststof pallet. Deze keuze hangt steeds vaker samen met milieubewust ondernemen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is steeds vaker een belangrijk thema voor bedrijven. Hoe past het gebruik van plastic pallets daarin? We bespreken alles wat u wilt weten over kunststof pallets en milieubewustzijn.

Carbon Footprint

Het milieu is een belangrijk thema. We zijn ons steeds meer bewust van onze invloed op het milieu en de klimaatveranderingen die daaruit voortvloeien. Een belangrijke rol daarbij speelt de uitstoot van CO2, van koolstof. Van alle broeikasgassen die de mens uitstoot, is CO2 het belangrijkst. De CO2-voetafdruk of Carbon footprint is een maat voor de uitstoot van CO2 door het gebruik van fossiele brandstoffen in het verkeer, luchtvaart, transport, productie van elektriciteit, verwarming enzovoorts. Al geruime tijd speelt het onderwerp broeikasgassen bij veel bedrijven. De uitstoot van broeikasgassen is van invloed op het klimaat van de aarde, zowel op het land, in de zee als in de lucht. Om een goed beeld van de milieu-impact van kunststof pallets te krijgen, is besloten om de carbon footprint van deze producten te berekenen. Bij het bepalen van de carbon footprint worden de kooldioxide equivalenten die nodig zijn voor het vervaardigen van een pallet, uitgedrukt in kilogram (kg CO2 eq.), berekend. De meeste CO2 uitstoot komt voort uit de winning van grondstoffen, transport en de productie van eindfabricaten.

Hergebruiken is duurzaam

Als MVO een belangrijk onderdeel is in uw bedrijfsvoering, kunt u kiezen voor gebruikte kunststof pallets. Door pallets her te gebruiken worden er zo min mogelijk grondstoffen verspild; een belangrijke overweging bij duurzaam ondernemen. Dan is de keuze voor de gebruikte kunststof pallet een logische keuze. Wanneer u plastic pallets namelijk hergebruikt, wordt het milieu minder belast. Dit is wellicht iets om over na te denken bij de keuze voor gebruikte pallets. Gebruikte pallets zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en varianten.

productie van kunststof pallets

INNOVATIE IN KUNSTSTOF PALLETS

Q-PALL is een innovatief, vooruitstrevend bedrijf dat zich sinds 2005 richt op de ontwikkelingen en productie van kwalitatief hoogwaardige kunststof pallets. Als bedrijf streven wij naar flexibiliteit, een globaal netwerk aan dealers en duurzame productiemethoden. Wij hebben oog voor het milieu – dat van ons en dat van u. Innovatie is een kernwaarde binnen ons bedrijf. Wij investeren in de nieuwste ontwikkelingen en vooruitstrevende werkwijzen, met het oog op de wereld van morgen en de middelen van vandaag.

ASSORTIMENT KUNSTSTOF PALLETS

Het assortiment kunststof pallets, typen en uitvoeringen is dermate omvangrijk, dat voor elke toepassing het juiste pallet leverbaar is. Bij het maken van de juiste keuze kunt u vanzelfsprekend een beroep doen op de uitgebreide kennis en ervaring van de specialisten van Q-PALL. Door een zeer grote voorraad zijn bovendien de levertijden vrijwel altijd bijzonder kort. Het assortiment omvat meer dan 150 producten, die in diverse maten en kleuren verkrijgbaar zijn. Een jarenlange ervaring, grote voorraad en klantgerichte organisatie staan garant voor uitstekende kunststof pallets met korte levertijden en een meer dan goede service. Speciale producten In aanvulling op ons omvangrijke standaard programma kunststof pallets, bieden wij op klantspecificatie gemaakte kunststof pallets. Om onze klanten in leidende positie te houden ontwikkelen wij vaak in samenspraak innovatieve concepten en producten.

PRODUCTIE VAN KUNSTSTOF PALLETS

De productie van Q-PALL omvat zowel retourpallets als kunststof pallets voor eenmalig gebruik. Hierdoor heeft u tegenwoordig keuze uit een groot aantal types en uitvoeringen. Om het logistieke proces vlekkeloos te laten verlopen én uit economisch oogpunt is het wel nodig om voor elke specifieke toepassing de juiste pallet te kiezen. De sleutel tot ons – en uw – succes is innovatie en technologische vooruitgang. Q-PALL heeft een doortastend team van deskundigen in huis die research doen naar nieuwe producten om bestaande en nieuwe markten mee te bedienen. Onze missie is daarbij dat we altijd in beweging blijven want beweging is vooruitgang. Met interdisciplinaire visies worden onze ideeën concreet gemaakt in vernieuwende producten. Duurzaamheid is daarbij een van de aspecten die we niet uit het oog verliezen.