Q-Pall Kunststof pallets NLQ-Pall Pallet in plastica ITQ-Pall plastpaller DKQ-Pall Palette plastique FRQ-Pall Kunststoffpaletten DEQ-Pall Paletas de plastico ESQ-Pall Platic pallets EN
+31 (0)413 353 111

Onze inzet voor CO2-reductie

De uitstoot van CO2-gassen draagt direct bij aan klimaatverandering en daarmee aan de opwarming van de aarde en het stijgen van de waterspiegel. De complexe gevolgen hiervan brengen uitdagingen met zich mee voor hele gemeenschappen, landbouw en de beschikbaarheid van ruwe grondstoffen. Een gedeelde verantwoordelijkheid waar we samen oplossingen voor moeten zien te vinden.

Q-PALL draagt hieraan een steentje bij. Binnen de industrie waarin we werkzaam zijn promoten we een zo efficiënt mogelijk energiegebruik, om daarmee zowel de CO2-uitstoot als de kosten te reduceren.  We focussen ons daarbij op het transport, omdat daar de grootste winst te behalen valt. Het transport van plastic pallets is namelijk voor meer dan 80% verantwoordelijk voor de CO2-uitstoot van deze industrie.

Ons oorspronkelijke doel voor 2020 was om naast een groei in volume de CO2-uitstoot per verplaatst pallet met 60% te reduceren.

Vandaag de dag worden onze pallets geproduceerd op de plaats waar ze nodig zijn door de mal te verplaatsen naar de dichtstbijzijnde Europese productielocatie. Door dit efficiënte systeem worden de CO2-uitstoot en de kosten van transport tot een minimum beperkt. Aan het eind van de levensloop wordt het materiaal van onze producten bovendien hergebruikt. Zo minimaliseren we de CO2-reductie van Q-PALL pallets bij alle stappen van het proces, van productie tot recycling.

ONS COMMITMENT

Kunststof pallet MrQ CO2 cleanup

Verminder co2

Door de matrijzen in plaats van de pallets te verplaatsen worden de CO2-uitstoot en de kosten voor transport tot een minimum beperkt.

Kunststof pallet MrQ quality check

REDUCeer kosten

Bespaar, optimaliseer en reduceer. Of het nu gaat om water of energieverbruik, materialen, CO2-uitstoot of afval; ons bedrijf heeft al veel gewonnen.

Kunststof pallets MrQ ocean cleanup

hergebruik plastic

Bij de oprichting was ons doel om 90% van het plastic te hergebruiken. Vandaag de dag wordt 98% van de pallets gemaakt van gerecycled materiaal.

WAAROM Q-PALL?

  • Hoogwaardige producten
  • Eigen R&D
  • Altijd dichtbij
  • Maatwerk mogelijk
  • Klantgericht
  • Direct bij de bron

ONZE BROCHURE

VRAAG HET MR. Q

Veiligheid productie kunststof pallets