5 productie lokaties

Wereldwijd dealernetwerk

Korte levertijden

Maatwerk mogelijk

Onze inzet voor CO2-reductie

De uitstoot van CO2-gassen draagt direct bij aan klimaatverandering en daarmee aan de opwarming van de aarde en het stijgen van de waterspiegel. De complexe gevolgen hiervan brengen uitdagingen met zich mee voor hele gemeenschappen, landbouw en de beschikbaarheid van ruwe grondstoffen. Een gedeelde verantwoordelijkheid waar we samen oplossingen voor moeten zien te vinden.

Q-PALL draagt hieraan een steentje bij. Binnen de industrie waarin we werkzaam zijn promoten we een zo efficiënt mogelijk energiegebruik, om daarmee zowel de CO2-uitstoot als de kosten te reduceren.  We focussen ons daarbij op het transport, omdat daar de grootste winst te behalen valt. Het transport van plastic pallets is namelijk voor meer dan 80% verantwoordelijk voor de CO2-uitstoot van deze industrie.

Ons oorspronkelijke doel voor 2020 was om naast een groei in volume de CO2-uitstoot per verplaatst pallet met 60% te reduceren.

Vandaag de dag worden onze pallets geproduceerd op de plaats waar ze nodig zijn door de mal te verplaatsen naar de dichtstbijzijnde Europese productielocatie. Door dit efficiënte systeem worden de CO2-uitstoot en de kosten van transport tot een minimum beperkt. Aan het eind van de levensloop wordt het materiaal van onze producten bovendien hergebruikt. Zo minimaliseren we de CO2-reductie van Q-PALL pallets bij alle stappen van het proces, van productie tot recycling.