Q-Pall Kunststof pallets NL
+31 (0)413 353 111
HACCP kaasindustrie kunststof pallets

Plastic pallets voor de HACCP branche

Bedrijven die met voedsel omgaan, moeten dat op een veilige en hygiënische manier doen. Zij moeten zich houden aan de HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) regels, oftewel de voedsel hygiëne regels. Het is hun verantwoordelijkheid om te voorkomen dat consumenten ziek worden van voedingsmiddelen. En deze verantwoordelijkheid geldt ook bij het vervoer en de opslag van de producten. Juist voor de bedrijven die hiermee te maken hebben is de hygiënische plastic pallet ontwikkeld. Wat houdt dit nu eigenlijk in?

Wat is een hygiënische pallet?

De hygiënische pallet is zo gemaakt dat ongedierte, bacteriën en schimmels geen kans hebben om zich te nestelen en te groeien. Dat is van belang omdat dit een bedreiging kan vormen voor de voedselveiligheid. De hygiënische pallets zijn gemaakt van plastic. Dit is veel hygiënischer dan hout. Hout is poreus en dat kan een goede basis zijn voor ongedierte en insecten. Ook kan hout splinteren en dit levert gevaar op voor de gebruiker en voor de producten die op de pallet staan. Kunststof daarentegen is niet poreus en kan niet splinteren. De afwerking van de hygiënische, kunststof pallet voorkomt dat er ruimtes en naden zijn waarin vuil zich kan ophopen. Ze zijn namelijk volledig glad uitgevoerd, dit maakt de kans op ongewenste gasten nog kleiner.

Wanneer moet je de hygiënische pallet gebruiken?

Deze pallet is bijzonder geschikt voor de levensmiddelenindustrie. Het gaat dan om bedrijven die zich bezig houden met het bereiden, behandelen, verwerken, verpakken, vervoeren en distribueren van voedingsmiddelen of levensmiddelen. Zij moeten zich houden aan de HACCP richtlijnen. De producten moeten beschermd worden tegen ongedierte, bacteriën en schimmels. De hygiënische pallet van Q-Pall, of H1 pallet, is een pallet die speciaal is gemaakt voor die HACCP branches. Q-Pall heeft diverse hygiëne pallets in het assortiment. Zo kunt u onder meer kiezen uit diverse formaten en verschillende belastbaarheid.

Wat zijn HACCP branches?

Welke bedrijven vallen onder de HACCP branches en moeten gebruik maken van hygiënische pallets?

Deze plastic pallets worden toegepast vanwege de hygiëne bij transport van bedrijven die levensmiddelen produceren en bewerken. Deze bedrijven zijn wettelijk verplicht een HACCP-systeem te voeren en te onderhouden. Voorbeelden van bedrijven die hiermee te maken hebben zijn: ondernemingen in de vlees- en visverwerkende industrie, bejaardentehuizen, ziekenhuizen, gevangenissen en horeca. Maar ook bijvoorbeeld slagers, groenteboeren, kaasspeciaalzaken, supermarkten, tankstations en sportkantines. Eigenlijk moeten alle bedrijven waar met voedsel wordt gewerkt en waar voedsel wordt verkocht rekening houden met de HACCP regels. Deze bedrijven moeten hygiënisch te werk gaan en daarom maken zij meestal gebruik van kunststof pallets.

Opslag en transport

Ook bij het vervoer en het opslaan moeten deze grondstoffen, (half)fabricaten en producten op de juiste manier behandeld worden. Het is duidelijk dat de verpakking een bescherming moet bieden. Maar dat is niet het enige. De manier waarop deze producten worden vervoerd of bewaard is ook van belang. Het is belangrijk dat dit gebeurt op een manier waarop de veiligheids- en gezondheidsrisico’s tot een minimum beperkt worden. Met een kunststof pallet verkleint u de risico’s.

Wilt u meer weten over hygiënische pallets? Of heeft u andere vragen met betrekking tot ons assortiment? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

OOK INTERESSANT

Nieuws

GEZOCHT: Planner / Customerservice medewerker

Wij, Q-Pall, zijn op zoek naar een nieuwe enthousiaste collega! Vanuit onze nieuwe hoofdkantoor te Veghel sturen wij 4 productielocaties aan in Europa. Voor de

Armin Wienkenhoever
Nieuws

Welcome Armin!

We would like to introduce our new colleague Armin Wienkenhoever.  Armin is 49 years young, father of 2 children and is currently living in Nordhorn. By profession, Armin is a